MEDITASI ALAM

Apa itu Super-Conscious Mind

Home | Pengakuan | PAKSI JIWA | Apa itu Super-Conscious Mind | Pendaftaran | Kenali Meditasi Alam | Apa Itu Meditasi | Renungan

Mengapa Meditasi Alam?

 

Meditasi Alam amat berbeza dengan meditasi biasa . antara yang jelas dan ketara ialah penggunaan MINDA SUPER SEDAR (super conscious mind) . Meditasi biasa yang sering kita dengar , menggunakan kaedah minda bawah sedar .Peserta perlu membuat pembayangan ketika bermeditasi bahkan ada yang yang diminta mengosongkan fikiran. Apa yang terjadi ialah peserta gagal dalam bermeditasi. Meditasi Alam yang menggunakan kaedah meditasi Islam menjanjikan satu kaedah yang paling mudah ,paling efektif dan paling prktikal serta tidak perlu pembaangan serta pengosongan fikiran. Hasilnya amat menakjudkan kerana anda mampu mengupas rahsia meditasi dan kekuatan jiwa serta menggunakannya melalui kaedah kuasa niat dalam tempoh yang singkat.

 

Apakah Minda Super Sedar?

 

Minda Super Sedar adalah kesadaran tertinggi manusia dan perlu dilatih oleh mereka yang bertauliah dan mahir seperti kami. Kami telah melatih Minda Super Sedar sejak dari tahun 2000 . Ianya amat mudah serta lebih praktikal dari minda bawah sedar kerana peserta tidak perlu menggunakan pembayangan objek.  Kesedaran Atas sedar atau dikenali sebagai Super Sedar adalah tahap kesedaran tertinggi manusia .Pada saat kita mengalami kesedaran ini kita akan memperolehi penglihatan dan inspirasi yang lebih dalam.  Penglihatan yang menembusi kewaspadaan diri ibarat sebutir bintang yang bersinar di siang hari.  Dalam minda bawah sedar perserta terpaksa memerah otak untuk membuat pembayangan dan ini amat bertentangan dengan Minda Super Sedar yang menggunakan kaedah kuasa niat 

 

 

Minda Super Sedar

Bawah Sedar

Latihan yang berat /jurus

Tidak Perlu

Perlu untuk aktifkan chakra

Pembayangan objek

Tidak Perlu

Perlu

Pengaktifan Chakra

Tidak Perlu

Perlu

Kewapadaan Diri

Tinggi

Sederhana

Aplikasi

Kaedah Kuasa Niat

Kaedah pembayangan dan jurus

Sumber Kekuatan

Jiwa ( tiada Sempadan)

Minda ( yang terbatas)

 

Jika anda bermeditasi tanpa tunjuk ajar yang betul , berhati-hati kerana kajian telah membuktikan : 33% hingga 50% mereka yang melakukan meditasi dilaporkan mengalami kenaikkan kadar tekanan, kemurungan , kekeliruan dan mudah menjadi pemarah .Ini kerana kebanyakkan mereka menggunakan minda bawah sedar untuk melakukan pembayangan latihan meditasi.  

 

 

Apakah Kaedah Kuasa Niat.

 

Dalam system latihan kami, peserta akan diperkenalkan satu kaedah pantas untuk berjaya dalam segala hal iaitu kaedah kuasa niat.  Ianya bukan seperti niat biasa yang anda lakukan tetapi kaedah niat dalam minda super sedar yang mampu menjadikan niat anda satu realiti. Paling penting anda boleh melakukannya di mana sahaja tanpa perlu bersusah payah untuk membuat pembayangan seperti yang berlaku dalam minda bawah sedar. Kaedah ini tidak perlu latihan kerana anda sering berniat dari kecil hingga kini,  bezanya dalam Meditasi Alam anda berniat dalam kaedah –kaedah tertentu dan niat anda menjadi kenyataan .

 

 

 

Bolehkah ianya digunakan untuk Pelbagai tujuan ?

 

BOLEH, Kerana kaedah ini amat praktikal dan amat efektif .Jika anda seorang yang gemar melakukan pengubatan secara alternatif ,anda mampu melakukan imbasan (scanning) melalui kaedah kuasa niat , jika anda seorang peniaga, anda mampu membuat pelaris dengan kuasa niat .Anda insya Allah mampu melakukan pelbagai perkara melaui kuasa niat meditasi Alam. Tetapi jika anda mempuyai tujuan buruk atau merosakkan ianya tidak akan berhasil kerana minda super sedar tidak menerima sifat negatif.

 

Bila Saya Boleh Menggunakan kaedah Kuasa Niat Meditasi Alam?

 

Sejurus selepas mengikuti kursus sehar dar 9.30-6.00ptg anda terus dapat menggunakannya .

 

 

Adakah Amalan atau bacaaan tertentu untuk diamalkan

 

Anda harus mengikuti teknik latihan meditasi Alam yang mudah dan ringkas yang kami ajar untuk kemantapan jiwa anda kerana jiwa yang mantap membentuk peribadi mulia serta memberi kekuatan minda super sedar.  Ianya amat mudah kerana ia bukan tenaga dalam atau minda bawah sedar.  Dari segi bacaan, meditasi alam adalah satu kaedah meditasi Islam, oleh yag demikian anda akan dibuka kunci kekusyukan beribadah agar anda merasai kelazatan ibadah.

 

  

Berapakah harga yuran kursus?

 

Kursus ini bermula dari jam 9.30 pagi hingga 6.00 ptg bertempat di pusat latihan kami atau tempat-tempat yang terpilih. Untuk peserta dari luar KL,  kami juga ada menganjurkan kursus di kawasan selatan dan Sarawak mengikuti permintaan .Yuran kursus ialah RM450.00 anda perlu membayar yuran pendaftaran sebanyak RM100.00 dan bakinya dibayar sewaktu hari kursus.

 

INGAT : MEDITASI ALAM - wadah kemantapan jiwa

Hanya Jauhari Mengenal Manikam